Jumaat, 12 Februari 2010

Disuatu Sudut Diatas Bumi Pada Ketika Ini

Hitam malam sudah memekat.
Ditepi sebuah kedai serbaneka 24 jam.
Ditengah-tengah sebuah bandar.

Kelihatan seorang lelaki.
Terlena disitu. Homeless.
Menangis meratapi mimpinya.

Steve datang mendekati.
Dan menghulurkan sebotol wiski.

"Believe in your dream brother."

..................................................................

Ketika planet berputar pada paksinya.
Menjadi kilauan bergemerlapan dilangit malam.
Johny the boy kata itu toothfairy.

Dan Steve sedang merompak sebuah kedai serbaneka 24 jam.

22 ulasan:

norfaridahanum berkata...

oh..saat itu,ada juga yang teresak2 menangis dpn webcam..huuuu~

ini best!

Ellie berkata...

Steve boleh jadi 'hero' atau 'pejenanyah atau kedua-duanya dalam felem-filem Amerika :)

cj'alhafiz berkata...

hahaha!!! this is beautifully funny Ai..... nice!!!

new at what cj says??: http://cjalhafiz-lifejournal.blogspot.com/2010/02/just-shut-up.html

Si Aizuddin berkata...

Norfaridah,
Itu mungkin disudut yang lain.

Ellie,
Sebenarnya Steve adalah seorang penyair dan tukang seni.

CJ,
Thanks :)

::NiNi:: berkata...

tertarik dengan,
"believe in your dream, brother"

nazrin zaidi berkata...

mustahil steve seorang penyair,aku pernah jumpa dia buat part-time kaunselor pusat pemulihan akhlak.


oleh kerana dia ada prisip percaya pada mimpi dia boleh buat projek lagi besar.

rompak kedai emas.

hah..berebut tender nak buat fly over depan klcc ke.

Si Aizuddin berkata...

Ninie,
Menarik tertarik kau memang daboom.
Yup, don't give up on what your dreaming of.

Nazrin,
Biasanya dia akan buat apa saja untuk menjadi penyair terhebat.

Seperti apa yang kau komen.

Kemudian dia akan tulis syair yang berkaitan.

mirashi berkata...

way the go steve
:DD

Si Aizuddin berkata...

Mirashi,
Translate: Jalan untuk pergi Steve

saya; AISA. berkata...

paripari gigi.
skirt ballet. haih.

Si Aizuddin berkata...

Aisa,
Dan lelaki berbadan ketul-ketul. Hahaha

mata kaca berkata...

sengal punye steve..
adekepatut?
adeke??

T__T

Si Aizuddin berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Si Aizuddin berkata...

Mata Kaca,
Tak patut tak patut. Patut ke?

aishah_conteng_je berkata...

macam jatuh cinta ni

Si Aizuddin berkata...

Aishah Conteng,
Memang jatuh cinta pun. peace

mirashi berkata...

kurang tepat la translate tu
sepatutnya
boleh jalan la steve
ngeh3
xB

Si Aizuddin berkata...

Mirashi,
Boleh blah la steve

Si Aizuddin berkata...

Atau atau, pergi matilah steve

guru kaunselor berkata...

haha, mirashi dengan aizuddin lawak :DD

where berkata...

adakah homeless man minum wiski steve?
air syaitan yang memberi mimpi..?
beri peluang pada si 'robin hood' beraksi..
hebat betul..

Si Aizuddin berkata...

Guru Kauselor,
Dulu Mirashi masuk ujibakat Raja Lawak.

Wangwang,
Simbolik saja wiski tu. Pada manusia yang putus harapan. Please don't try this at home.