Rabu, 10 Februari 2010

Hari Ini Kejam Tapi Kau Tetap Cantik Sayang

"Kenapa kasut awak kotor?"

"Saya jatuh longkang tadi."

"Kenapa seluar awak koyak?"

"Ada biawak gigit tadi."

"Kenapa kepala awak berdarah?"

"Accident. Lori langgar."

"Kenapa awak tak pergi hospital?"

"Sebab saya nak jumpa awak."

(Dialog dalam imaginasi)
Perempuan cantik yang tiap-tiap hari ada disitu tak pernah peduli tentang jiwa kering kau kerna kau hanyalah watak sampingan yang sesekali lalu-lalang dibelakang plot cerita hidupnya.

22 ulasan:

nazrin zaidi berkata...

aku tak pasti kalau aku ni watak sampingan.

aku lebih kepada prop.

hanya guna bila perlu.

terima kasih..yea perempuan cantik.

Si Aizuddin berkata...

Nazrin,
Aku rasa itu lebih sadis.

mata kaca berkata...

knape perlu cari perempuan cantik?
macam mana dengan perempuan yang selalu ada bersama-sama dengan si lelaki yang-hanya-watak-sampingan yang-sesekali-lalu-lalang-dibelakang plot-cerita-hidup-perempuan-cantik?

lelaki itu bukan watak sampinagn .
kalau dia sedar..ada yang berdiri dibelakangnya..

norfaridahanum berkata...

aq pnah kna "la..ko kan watak picisan je" *lalu aq pun snyum kambing saja*

Si Aizuddin berkata...

Mata Kaca,
Haha, saya sudah bersedia dengan soalan itu. Mungkin akan dijawab dalam post yang akan datang.

Norfaridah,
Setakat ini aku yang selalu menggunakan ayat tu kepada mangsa. HaHaha

Hati-hati Aizuddin, What goes around comes around(Baca; Apa pergi pusing datang pusing)

norfaridahanum berkata...

itu lebih bagus dari jatuh lantas ditimpa tangga pusing.

ok,merepek.baik ko pergi tulis tentang persoalan mata kaca tu.pemikiran dia menarik=)

Si Aizuddin berkata...

Norfaridah,
Saya kata "Huh?"

Sekarang ke? Malaslah sekarang. Nanti-nantilah.

shakinah berkata...

aku suka komen 1st.
hahaha


sadis sekali bunyinya

Ellie berkata...

Haha..Kak E suka komentar kaca mata.

Nak tunggu jawapan Aizudin untuk entri yang seterusnya.

:)

Si Aizuddin berkata...

Shax,
Kalau aku lagi sanggup jadi watak sampingan yang tak dipeduli dari jadi prop yang diperalatkan.

Kak Ellie,
Hoyeah!

:D

ielamorry berkata...

ololololo~
kalau awak asyik bermonolog sendiri without realized it, macam mana perempuan cantik tu nak perasan awak?

be noticeable la :)

*eh, tak tau cerita pegi menyampuk pulak~ hoho. gomey2. hee.

just drop by to say hi :)

Si Aizuddin berkata...

Ielamorry,
Thats the point!

Hi, kalau suka apa yang dibaca disini jemputlah datang lagi.

saya; AISA. berkata...

mak aih.

Si Aizuddin berkata...

Aisa,
Mak siapa?

mugiwara berkata...

comel.

puding roti berkata...

oh. sedihnya watak sampingan

hrp dia blh jd hero nanti2

Si Aizuddin berkata...

Mugi,
Lama tak dengar cerita? Keyboard hilang ke?

Puding Roti,
Harap-haraplah

mirashi berkata...

busur perlukan panah utk beraksi
rumah perlukan tiang utk stabil

watak sampingan pon ada peranan pentingnya
cuma tk boleh nk nmpk dgn jelas

amboi3
apa aku merepek ni
-__-"

Si Aizuddin berkata...

Mirashi,
Toilet perlukan flush untuk berfungsi. Tapi still kena ada kunci.

where berkata...

dirimu bukan sampingan di cerita fasalmu sendiri kn..
sampingan sekadar dimata sicantik..

mugiwara berkata...

owh...
gantung keyboard untuk seketika..
hihi~

Si Aizuddin berkata...

Wangwang,
Yup.

Mugi,
Haha, ok i got it:)