Khamis, 18 Februari 2010

Memori Itu Kanser

Aku balik sekolah dan mama panggil kami adik-beradik ramai-ramai masuk bilik. Dan aku nampak air mata mama masih belum kering.

Akak tanya "Kenapa mama?"

Mama jawab "Papa kamu dah ditelan monster"

...........................................................

Aku masih teringat masa papa ajar aku sepak bola buat pertama kali dan lepas tu aku boleh belagak dekat Luqman budak belakang rumah aku dulu.

............................................................

Tips buat gadis


Kalau anda tak suka diganggu lelaki ketika anda melepak di kedai mamak sekitar seksyen tujuh, Shah Alam. Mudah saja, pakai baju serba hitam dan bawa satu fail bersama.

20 ulasan:

mirashi berkata...

jgn lupa pkai shades bingkai besar *warna bergntung pada citarasa sendiri
klau boleh pkaian itam itu biar menyerupai mcm dlm cerita james bond
dan sebgai extra, manchinegun mainan
wow x_x
ok, nak bersiar2 di shah alam seksyen 7 la nnti

Si Aizuddin berkata...

Mirashi,
-__-"

Tolong jangan datang sini. pliss

nazrin zaidi berkata...

papa ditelan monster macam dah jadi masalah dunia.

apa rasional membawa fail?
saham berjuta?

atau ala-ala gadis bond.

sengal mirashi.
haha..

Si Aizuddin berkata...

Nazrin,
Masalah global.

Kau tau bisnes ala-ala Laxo,MLM dan seangkatan dengannya. Sekarang lelaki kat sini fobia dengan golongan ini.

Pinko berkata...

kena bwk bmw jugak sbg bukti kukuh MLM yg berjaya.

Si Aizuddin berkata...

Pinko,
Sewa setiap kali nak pergi kedai mamak. Orait gak tu

shakinah berkata...

kenapa aku boleh terlepas entri kau yang ni?
cis!


apa maksud ayat last tu?

Si Aizuddin berkata...

Shax,
Haha.

Fobia baru melanda seksyen 7 shah alam.

where berkata...

owh, jangan kau terpikat dgn MLM sudah la..haha
...................................

papamu ditelan monster?
...................................
jom maen bola..

Si Aizuddin berkata...

Wangwang,
Trauma kot.
Hahaha

aishah_conteng_je berkata...

ini kisah benar ke ni?

part mlm tu, kat mana kita nak jumpa ni? hakim ye? atau pakli? belanje minum air kedondong
;p



waaa....tak suka mlm

Si Aizuddin berkata...

Aishah Conteng,
Agak benarlah.

Lokasi biasa khulafa bistro.

shakinah berkata...

tak paham. ape weh?

Si Aizuddin berkata...

Shax,
Kau buat relax je.

Eireen Camelia berkata...

sebagai gadis penggemar Hakim baru, dah merasai orang2 MLM siap main gitar lagi dari meja ke meja. tepuk2 tangan, sedekah senyuman dah lah. eh, takcukup?

Si Aizuddin berkata...

Camelia,
Agak menggugat suasanalah. Orang nak bersorak tengok bola pun terbatas dek kerna tak cukup kerusi dikongker puak mereka

saya hakimah. berkata...

papa ditelan monster.
hahahahaha
xkn mama ckp cmtu.
apekah?

Si Aizuddin berkata...

Hakimah,
Well this is my story. It really happens. But not exactly like i had told.

anonymous berkata...

Cerita belog dengan tips. Apa kena mengena?

Si Aizuddin berkata...

Ony,
Tak ada. Tips itu hanya iklan. Macam selalu berlaku ketika anda sedang menonton tv3.