Khamis, 11 Mac 2010

Obses: Aku Hilang Warna

Rainbow Yang Hilang

"Anak umpama kain putih."
"Kitalah yang mencorakkannya."

Maksud aku bukan kau boleh dengan kreatifnya mencorakkan mereka dengan seni batik kau tu. Dasar manusia. Makan cekedis banyak sangat, itulah jadinya.

....................................................

Mutualizem.

Yes, aku menganggap semua problem di sini, dunia ini, sebagai monster bagi aku. Dan untuk pengetahuan kau, aku tak takut pada monster. Kadang tu monster-monster ni aku masak buat goreng rempah untuk sarapan aku. Ya, memang sarapan yang kurang sihat tapi jimat kos.

Tapi monster-monster ini makan warna-warna hidup aku.

.....................................................

Betul.
Aku(lelaki) obses pada dia(perempuan cantik).

Baby, its a violent world.
But still, its a beautiful night.

15 ulasan:

nazrin zaidi berkata...

ada orang corakkan anak dia dengan batik kotemporari.

aku dah cakap jangan.
dia buat jugak.

monster boleh kenyang tak kalau makan water kaler?

nazrin zaidi berkata...

ada orang corakkan anak dia dengan batik kotemporari.

aku dah cakap jangan.
dia buat jugak.

monster boleh kenyang tak kalau makan water kaler?

Si Aizuddin berkata...

Nazrin yang terkomen dua kali,
Agak menyiraplah. Orang sekarang dah tak ada kemanusiaan.

Aku tak tau. Aku bukan monster.

ica berkata...

babun goreng..

babun = monster

ade penghalau monster jual kat kedai depan..pergi beli satu..

nazrin zaidi berkata...

aku tak sengaja.

oh shite,

ada corak batik dengan tangan kanan.

Si Aizuddin berkata...

Ica,
Boleh jual pula. Ada orang jual problem?

Nazrin,
Tak apa dimaafkan. Tak perlu tulis surat minta maaf.

Dan corak abstrak biru biru tinju.

Ellie berkata...

Sudah terbiasa hidup bersama monster...buat kawan2 aja lah

Selamat berhari Jumaat Si kreatif Aizudin.

Miaw

Kak E

Si Aizuddin berkata...

Kak Ellie,
Yup, macam yang lenka selalu nyanyi tu. Trouble is a friend.

Selamat selamat.

Miow.

gReeN iS pEAce berkata...

monster tu mcm semut goreng crunchy x??

haha

Si Aizuddin berkata...

Ana Green,
Entah, aku tak makan semut. Benak.

gReeN iS pEAce berkata...

haha..kang ade yang bengkak mulut lagi sekali..:D

mugiwara berkata...

kenapa tak bagi peluang?

beri panduan lebih baik dari beri arahan.

pada aku lah~

Si Aizuddin berkata...

Ana Green,
Adoi!

Mugiwara,
Aku tak bagi arahan.

anonymous berkata...

Ini hidup, terima saja arusnya.

Si Aizuddin berkata...

Ony,
Kadang tu arusnya deras lagi melemaskan. Perlu ke aku belajar berenang dulu.