Ahad, 4 April 2010

Sunday April: Best Movie Of Me

Ketika aku makan biskut kering cicah air kering. Aku terfikir sambil perlahan biskut kering yang telah basah itu terjelepuk lembik ke lantai. Mampukah aku gembira esok pagi.


Macha seluar seksi, Awek kilang sabun, Minah kerani bank, Zul peminat Aril, Makcik pembaca setia Mangga, Gitaris jeans lusuh, Kameramen beg besar, Obes ketiak basah. Apakah kehidupan yang mereka telah tempuhi?



Pagi-pagi di stesyen elarti. Dalam puluhan, tidak mungkin ratusan gadis disini. Siapakah yang mungkin menjadi cintaku diesok hari. Diskusi aku dengan hati sendiri. Gadis, kau tahukah aku sedang merindui dirimu disini?

25 ulasan:

gReeN iS pEAce berkata...

"makan biskut kering cicah air kering"

wujud pulak air kering..haha

Darkk berkata...

Yah. Gua suka 3-3 muve tu. Tonton tak jemu. Tonton tak jemu wooh!

Si Aizuddin berkata...

Ana Green,
Ia membawa maksud air yang hampir habis.

Darkk,
Dah ulang tayang 10 kali kot. Masih tak jemu lagi.

Ftn Fth berkata...

500 days of summer macam bosan sikit ;D

forrest gump tu based on real story bukan?

dila john berkata...

ya ya gadis tau.

gadis = aku

*aku masih strok kenyang.

nazrin zaidi berkata...

aku rasa forest gump yang terbaik.

cait,500 days of summer aku tak tengok.

kena download ni.

-hazen berkata...

mantap-mantap.

teruskan menulis.gua suka.

Ellie berkata...

Kak E sedang bayangkan Aizudin makan biskut kering cicakair batu?

Ummp! Sedapkan?

Kadang gembiraan tiada kaitan dengan apa yang kita makan dear. Mungkin sesetengah orang tiidak bersetuju.

Hmmm....subjektif!

Si Aizuddin berkata...

Ftn Fth,
500 days of summer ada kaitan dengan hidup saya. Ekceli this is the story of boy meets girl. So boy lebih suka movie macam ni.

Dila,
Err.. Ya ya. arigato.

-__-"

Pergi bergolek kat sana.

Nazrin,
Ye terbayeekkk munyee!
Wajib download.

Hazen,
Terima kasih. Baguslah kalau lu suka. Gua pun suka. Hahaha :)

Si Aizuddin berkata...

Ftn Fth,
Based on novel Forrest Gump by Winston groom.

Kak Ellie,
Simbolik biskut kering dan air kering adalah menandakan poket yang ada habuk-habuk poket sahaja.

NM. Amalina berkata...

amboi.
so deep n meaningful.
:)

puding roti berkata...

satu pun tak pnah tgk lg. dap ye?

Athirah Ibrahim berkata...

ouhh both pursuit of happiness and forrest gump are my favourite. and I haven't watch 500 days of summer ay ay ay.

saya; AISA. berkata...

:)

mugiwara berkata...

dari hari tu nak tengok 500days of summer...

sape2 dh donlod meh sini. aku nak sedut!

Si Aizuddin berkata...

Amalina,
Thanks. Mari sama-sama kita menyelam

Aisa,
:)

Mugi,
Aku dah download. Mai la

aishah_conteng_je berkata...

run forrest run!!

i gotta find bubba!

suka!

Si Aizuddin berkata...

Aishah,
Liutenant Dan! Looks like u got a new legs.

Momma used to say, life is like a box of chocolate. U never know what u gonna get.

Love it!

Si Aizuddin berkata...

Kak Puding,
Filem wajib tonton bagi bangsa berfikir.

Athirah,
Yang dua tu movie lama. 500 days of summer movie 2009.

DyanaYunus berkata...

"Gadis, kau tahukah aku sedang merindui dirimu disini?"
aww ini sangat comel!

Si Aizuddin berkata...

Dyana,
Shh..
(Blushing)

mugiwara berkata...

nak!
nak!

tapi segan a nak jumpe kau~
[senyum tersipu sipu]

Si Aizuddin berkata...

Mugi,
Ceh. Malu lak.

zahirlunatik berkata...

forest gump terbaek!!!
500 days of summer lagu2 mmg bes..jiwang sikit kata org

Si Aizuddin berkata...

Zahir,
Wah blogger terkenal komen blog aku. Hahaha. Betul aku setuju.