Sabtu, 15 Mei 2010

Saturday Yang Santai

Suasana kedai kopi pagi itu seperti pagi-pagi yang lain. Nampak sibuk. Bezanya, saturday peratusan pelanggan yang take away berkurang. Di satu penjuru, kelihatan Syamsudin dan konco-konconya melepak bersama gelas teh tarik masing-masing.

Syamsudin cakap,"Korang tahu tak, setiap kita manusia ini ada spotlight untuk menerangi hati-hati orang sekelilingnya." Konco-konconya Syamsudin hanya angguk-angguk sambil meneguk teh tarik mereka. "Yelah, mesti ada seseorang yang mampu menerangi jiwa setiap individu itu, yang mampu buat individu itu rasa selamat, bahagia lagi ceria." Sambung Syamsudin lagi.

"Macam kau dengan akulah tu, bila aku tak ada duit aku rasa selamat je dengan kau. Bayarkan teh tarik aku, Syamsudin." Balas salah seorang konco-konco Syamsudin yang bernama Sabri itu.

20 ulasan:

dila john berkata...

teringin aku ada sugardaddy, tapi just tolong dia habiskan duit dia jek.

saya hakimah. berkata...

ha-ha-ha
huh, bayar sendiri!!

btw, nice story
ragam manusia sekarang

Si Aizuddin berkata...

Dila,
Kau jangan dila, kencing manis kau nanti.

Hakimah,
Kalau suruh bayar sendiri nanti adalah makhluk yang buat muka taching nanti.

zahirlunatik berkata...

saya selalu jadi mangsa macam syamsudin

Eireen Camelia berkata...

benci betul berdialog tak panggil nama manja. langsung tak manja.

Si Aizuddin berkata...

Zahir,
Eceh, kau kan berhati mulia. Macam Son Goku dalam Dragon Ball Z.

Camelia,
Hahaha, Nama manja Syamsudin adalah Bon Jovi. Jadi agak kurang sesuailah untuk digunakan disini. Ia akan mengakibatkan kekeliruan.

kaxx berkata...

Aku jadi berkenan nak berkawan dengan Sabri.

Si Aizuddin berkata...

Kaxx,
Wah, tapi dompet perlulah ada isi.

oh farah berkata...

bila tengok udin rasa terang je hati.
(mesti beliau nak shuffle tepi bukit lepas ni)

Si Aizuddin berkata...

Leia,
Mestilah. Amalkan doa penerang hati setiap kali habis solat.

Wa sekarang layan rempit la.

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) berkata...

celaka punya perangai.

Si Aizuddin berkata...

Affah,
Dah layak dicurah air menggelegak dalam tekak dah ni.

saya; AISA. berkata...

mmmph. spoitlait la sangat. haha.

Si Aizuddin berkata...

Aisa Debiru,
Betul, kalau tak spotlait pun torchlait pun ok la.

mirashi berkata...

entah aizuddin
bayarkan teh tarik gua!
:P

Si Aizuddin berkata...

Mira,
Mai secewen.

Cahaya Mater berkata...

nak carik pakwe laki kaya raya arh.. dapat sume yg nk..haha

Si Aizuddin berkata...

Mate,
Yeah, goodluck with that.

walkababyz berkata...

algkah indahnyer lau xyah pun g minum teh trik 2,..wah3

Si Aizuddin berkata...

Si Comel,
Meh saya belanja awak minum jus lobak jom.