Rabu, 11 Ogos 2010

Aiman Bosan Duduk Dalam Kotak

Masa Aji Man berpelekat menuju ke masjid.
Makcik Biah tengah basuh pinggan dekat dapur.
Abang Zul yang baru balik meniaga kira duit dalam bilik.
Bob Pomen terbungkang membuncit atas sofa depan tivi.

Aiman, seorang budak kreatif pula sibuk memetik bunga-bunga yang berputik mekar dalam radius kampungnya. Dia kata tahun ni special. Bunga api tahun ini akan lain dari tahun-tahun yang sudah.

Baca sini: Welcome Back Ramadan

16 ulasan:

sumi berkata...

hah..aiman tu mesti la ko kn aiz..yg sdg memetik bunga2 yg brputik mekar..ceh..dlm ati ade taman..dlm taman ade taman..huhu

Intan Asmira berkata...

hahahaha apa motif ni? buat kerja en. yunus lah. rajin pulak dok update blog.

Si Aizuddin berkata...

Sumi,
Dalam taman ada tanaman. Dalam tanaman ada Aiman.

Intan,
Kantoi. Heee

Intan Asmira berkata...

aiz nak bgtau dia nak petik bunga bagi kat gadis yang berlari2 dlm kotak fikiran dia la tu.

sumi berkata...

dlm Aiman ade...??? dlm Aiman ade Aiz..haha..

Si Aizuddin berkata...

Intan,
Hee. Dah dah. En. Yunus panggil tu.

Sumi,
Tak logik tak logik.

MyaLya berkata...

dlm aiz ade kura2.. haha

sumi berkata...

logik..logik..Ai....z..

LORD ZARA 札拉 berkata...

dan moga dia punya lebihan untuk dititipkan buat aku.

:)

masih menunggu dolphin

fndrocka berkata...

Aiman ni bukan pesen x kisah ke..main bunga api ug biasa2 dah lah

tengku_fir21 berkata...

wow..sangat berupa
terima kasih kerana menjentik kotak pemikiran saya

nazrin zaidi berkata...

peh!! bunya api merdeka pun kalah ni.

(aku tau dekat mana jual mercun murah.kau nak tak?)

-tak melayu lah kalau tak keluar berita cedera parah sebab main mercun tiap-tiap tahun.

Lan berkata...

sebenarnya u ni tersilap ambik kos ker...ape-ape pun u ni very complete la...apa yang bersarang dalam kotak fikiran u sebenarnya haa ajidin?

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) berkata...

selamat puasa pakcik din.

Si Aizuddin berkata...

MyaLya,
Dalam kura-kura ada hati.

Sumi,
Dalam Sumi ada pewarna tambahan.

Lord Zara,
Tengok nanti kalau tak ada yang terputus jari.

Dolphin sedang bercuti.

Fndrocka,
Dulu Aiman tak kisah. Tapi sekarang Aiman dah bosan jadi budak yang tak kisah.

Tengku Fir,
Jentik tak apa. Jangan jentik-jentik. Itu boleh mengundang Denggi.

Nazrin Zaidi,
Barulah rock pututs jari.

Ku,
Lawa necktie hari ni :)

Affah,
Selamat berpuasa Ejen Affah.

Lan berkata...

ajidin yang fikiranya x dpat dibaca...