Ahad, 1 Ogos 2010

Lontaran Hati Yang Bergolak

Langkah perilaku kau terlalu kontradiksi,
Jauh menyimpang dari keinginan isi hati,

Kau sengaja lari tak mahu menoleh sang realiti.

Botol terkandung memori cinta kau capai,

Sehabis kudrat kau hempas ke lantai,

Kau kutip serpih-serpih yang terkecai,

Lantas kau telan biar rindu itu melerai.


Hati yang bergolak tadi itu,
Bergoncang bagai roller coaster terlaju.


Luka kau tak berdarah tadi tak terasa lagi,
Jadi selamba kau melangkah pergi,

Dalam hati kau berbisik sendiri,

"Relaks", bak kata Frankie.

27 ulasan:

Youjie berkata...

'kau' tu memang takde perasaan..
kalau die ade belas ehsan,
sure die kutip tiap rindu yg terlerai tu simpan dalam balang buat hiasan...

Tu lebih cool..

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) berkata...

sial Frankie. SAMPAI BILA NAK RELAKS.

aishah_conteng_je berkata...

eh, suka la!


kontradiksi

dan roller coaster.


(tapi kamu dah tak selalu update)

:)

selamat menyambut Ramadhan Din

Si Aizuddin berkata...

Youjie,
Acah-acah buat takda perasaan. Konon perasaan itu hanya akan menyakitinya.

Affah,
Ntah Frankie. Sampai bila?

Aishah Conteng,
Busy sikitlah. Hehe. Sori.

puding roti berkata...

i laik :)

Si Aizuddin berkata...

Kak Puding,
Laik:)

Pinko berkata...

wish we can be as cool as frankie, dont we?

Si Aizuddin berkata...

Pinko,
Yeah.

sumi berkata...

Kau kutip serpih-serpih yang terkecai,
Membiarkan rindu itu terlerai,
Walau hati kau membisik menafi,
Sanggup kau gengam ego mu di hati.

Luka kau yang tak berdarah lagi,
Membiarkan setiap langkah berlalu pergi,
Mengharapkan sebuah kekuatan di hati,
Dengan redha Allah kau kembali..

Si Aizuddin berkata...

Sumi,
Puisi buat "abang"

sumi berkata...

??? mybe la..bekas "abang"..

Si Aizuddin berkata...

Haha bekas "abang" ke?

sumi berkata...

jap..ko ckp psl speih? abg mne nih? ??

Si Aizuddin berkata...

Hahaha apasal blushing kak oi?

sumi berkata...

bkn la..ak da konpius abg yg mne stu..klu ckp psl bks abg, xde bnde yg nk di blushingkn..nk marah lg ade la..huh..

Si Aizuddin berkata...

Ecece marah. Padahal suka. Kaktus.

sumi berkata...

ko ckp psl spe nih..trus trang la ngn ak..sbb 'bks abg' yg ak ckp ni sumone yg menyakitkn ati ak..tp spekah gerangan org yg ko ckp kn ni..??

Si Aizuddin berkata...

Nanti kita cerita. Boleh lak berchatting kat sini kan?

sumi berkata...

ok..nt cerita e? jnji? blh..sbb fb xleh bukak..haha..ak nk blk..pnt da nih..huhu..sok amek mc la..blaja kn utk ak ye esok..heee... ^_^

Si Aizuddin berkata...

Tak ingin aku berjanji. :)
Sila belajar sendiri.

sumi berkata...

ceh..mls layan..

Si Aizuddin berkata...

Pemalas!

sumi berkata...

sukati a..ak yg mls..bknnye ko..ade ak kesah?

Si Aizuddin berkata...

Kesahlah. Ini soal bangsa ok. Mana boleh biarkan bangsa sendiri terus di belenggu arus kemalasan.

sumi berkata...

haha..ok2..ak phm niat ko yg baik tu..tp xperlu la mnunjukkn ke'poyo'an ko tu..huhu..

Si Aizuddin berkata...

Ok kalau dah faham tak payah lah nak berchatting kat sini. Terima Kasih

sumi berkata...

sama-sama