Khamis, 29 Januari 2009

Satu blog

Berjinak-jinak dalam dunia blog?
Ya, itu aku.
Idea kreatif aku hanya datang dan pergi dalam secebis masa sahaja.
Antara cara terbaik berkongsikan idea itu adalah blog.
Jadi aku cipta blog.
Jadi berusahalah. Berusahalah untuk menulis.
Bak kata Ramli Sarip "Aku menulis bukan kerna nama".
Sebab nama aku Aizuddin. Tak mudah di eja.
Nurse di klinik terpaksa suruh aku eja nama aku 2 kali utk pengomfirman
dan masih gagal. Aku bagi IC saja. Mudahkan?


Nak belajar fotografi?
Ya, itu aku. Ada sifu yang sudi? Adalah. Mestilah ada. Abang Man
Ini nasihat Abang Man. atau encik Azman.
"Kau belilah satu kamera. Faham apa itu kamera"
Sedang dalam penantian untuk bersua dgn si dia.
Nikon D90. Aku suka dia.
Sifu kata dia adalah yang terbaik untuk aku yang masih noob.
"Kau kumpul ringgit untuk dapatkan apa yg kau mahu"


Kau masih muda Aizuddin. tak sambung study?
Tanya seorg guard di Zoo Negara tempat aku buat part time sebagai assistant photographer.
Dan sebagai guard pada malam hari.
"eh, aku study lah. Diploma,komputer sains,semester 4, kat Uitm Dungun Terengganu"




7 ulasan:

Pro berkata...

HaHaHa...
ko suruh je nurse tu masok tadika balik... sengal xreti eja...

ko phm xpe tu kamera!?
kamera ialah sejenis alat elektronik yg digunakan untuk mengambil picha...
phm xni aku xplain?
lalala~

Ooo... UiTM dungun...
adik mak aku keje kt sane...
tp aku xtau keje pe...
dgr cite pembantu makmal...

Tanpa Nama berkata...

sarcastic

Tanpa Nama berkata...

sarcastic..mcm ayat bajie je..lolx

Si Aizuddin berkata...

pro. aiman,
ceh kau sama mcm dulu.

bajie,
kau pun sama.

Sheerna berkata...

diploma sains komputer dungun terengganu?
so sekarang dah praktikal??

Si Aizuddin berkata...

my practical is next semester sheerna.

Si Aizuddin berkata...

do you own any blog sheerna