Ahad, 9 Ogos 2009

Anak Angkat

Di suatu planet yang amat terpencil.
Terdapat sebuah famili yang agak ceria.
Dianggotai Papa,Ummi,5 beradik,Sebuah Ayam dan Sepasang Angsa.

Suatu Hari yang suam-suam Air Mineral.
Segerombolan Makhluk Alien datang melawat dari planet lain.

Sebiji Makhluk Alien ini tertarik akan keharmonian famili itu.
Lalu beliau terus disait mahu menjadi sebahagian dari famili.
Beliau terus buat proposal. Ok beliau lulus.

Hari yang harmoni dilalui bersama famili tersebut.
........................................................................................

Tetapi hingga suatu hari beliau merasakan permasalahan yang kian berselingkar pada hubungan famili mereka perlu disetelkan. Ya perlu!

Masalahnya.
1. Perbezaan Fizikal antara Makhluk Manusia dan Alien.
2. Tahap pemahaman bahasa antara mereka yang low.
3. Kejutan dari segi culture.
4. Famili Alien yang merinduinya diPlanet Alien.

Berbagai-bagai eksperimen dilancarkan.
Untuk mensetelkan masalah tersebut.
Satu inovasi baru telah berjaya dicipta.
"Pil Pengubah Rupa,Psikologi dan Sahsiah Diri"
Berfungsi mengubah enzim-enzim dan hormon badan.
Mengubah rupa Makhluk Alien menjadi Manusia.

Tapi Papa beliau berkata dalam bahasa Alien:
"DoidogokomogoMiwauMiwau"
Maksudnya: "Kami terima kamu seadanya."
"Pulanglah pada famili Alien kamu di Planet Alien"

Hari-hari yang harmoni terus dilalui bersama-sama Famili Alien. Dan silaturahim antara beliau dan Famili itu masih terus terjalin.

10 ulasan:

puding roti berkata...

owh sungguh keAlienan

Si Aizuddin berkata...

puding,
we come in peace

puding roti berkata...

hihi
muka alien pastikan comel dan pipi kembung ;D

Belacan Wangi berkata...

aku perlukan pil untuk mengurangkan tahap sewel aku?
kat planet alien tu, ada jual tak? eheh..

mugiwara berkata...

kalau aku jumpa alien tu,

aku dh bela dia

dalam kandang besar.

kalu famili dia pun nak join, lagi bagus..

sila sila...buat macam kandang sendiri, kata aku.

Si Aizuddin berkata...

puding,
mcm tu comelkah?

Ruq,
Dah habis stok

Mugi,
Tqtq. kemesraan anda amat dihargai. majulah sukan utk negara

shiamira berkata...

sejak bila belaja bahas alien ni?
;)

Si Aizuddin berkata...

Mira,
standard la. mahasiswa kan

mirashi berkata...

fuyoo,ni xsabar nk jd mahasiswi ni
nk belaja bahasa elien mcm cerita little chicken tu
kawaii;p

Si Aizuddin berkata...

mira,
bagus2. belajarlah bersungguh2